Vechten tegen verslaving - The New Health Company

Vechten tegen verslaving

Door:Mirella

Vechten tegen verslaving: Sisyphos 2.0

De nutteloze strijd tegen het roken

Dit blog is voor alle rokers die wellicht al heel lang vechten tegen de verslaving, en telkens weer de strijd aan gaan om niet te hoeven roken. Bravo. Wat een titanenstrijd. Wat een tomeloze vechtersbaas ben jij, die telkens weer die innerlijke strijd voert van vinden dat je niet moet roken aan de ene kant, en keihard die lolly nodig hebben aan de andere kant. Dat is de sigaret hè, die lolly. Dat had je waarschijnlijk al door.

Petje af dus. Het kost je namelijk BERGEN energie om dat gevecht tegen je rookverslaving aan te gaan. Om die poging nog maar wéér te doen. Met het enorme en realistische risico dat je de strijd weer verliest. Je kent het. Vechten tegen verslaving: het is onbegonnen werk.

Vechten tegen verslaving
De nutteloze strijd tegen rookverslaving

De tijdelijke ex-roker:  koning van de nutteloze strijd tegen verslaving

Nu we het toch over bergen hebben, denk ik direct aan Sisyphos. Hij was lang geleden een Koning in Griekenland, die de goden zo vaak uitdaagde dat hij er een hoge prijs voor heeft betaald. Uiteindelijk werd hij door de goden naar de Tartaros verbannen, het onaangename deel van de onderwereld. Daar duwt hij elke dag een enorm rotsblok omhoog naar de top van een berg. Zodra hij met heel veel pijn en moeite boven is, rolt het rotsblok weer naar beneden en moet hij opnieuw beginnen. Er komt geen eind aan.

Vechten tegen verslaving is vechten tegen de bierkaai

De goden staan hier symbool voor jouw lichamelijke gezondheid en je psychisch welzijn. Die je elke dag tart en uitdaagt, door te roken. Eens is het genoeg. Je huid rimpelt. De adem stokt. De conditie wordt minder. Je hoest wat af. Het knaagt aan je eigenwaarde (hee slapjanus, steek je nou alweer een peuk op!). Je zelfvertrouwen loopt een deuk op, want je wint het niet van de rookverslaving. Alsof je Sisyphos bent blijf je vechten tegen verslaving. Als elke poging mislukt kun je weer opnieuw beginnen, met steeds minder energie en motivatie om te stoppen met roken. Vermoeiend. Pijnlijk. Vechten tegen verslaving is als vechten tegen de bierkaai. Dat kan je ook angstig maken. Lees hier meer over die angst: https://thenewhealthcompany.nl/angst-om-te-stoppen-met-roken-blog/

Kan er iets anders dan vechten tegen verslaving?

Ja. Het kan anders. Wij zijn er van overtuigd, dat vechten tegen verslaving niet nodig is. Je hoeft deze nutteloze strijd niet meer aan te gaan. Je kunt er nu voor kiezen om geen moeite meer te doen om een ex-roker op herhaling te blijven. Ex-roker voor een paar uur. Voor een paar dagen. Een paar maanden. Voor langere tijd zelfs – tot er weer iets gebeurt waarbij je oude verslavingsvriendje (die niet weggaat na een stoppoging) ineens weer met die lolly voor je staat. Kijk eens: troost. Een zoethouder.

Word een niet-roker

Doe Sisyphos de deur uit, zeg vaarwel tegen de tijdelijke ex-roker. Jij kunt blijvend een niet-roker worden. Zonder strijd. Zonder moeite. Hoe dat kan? Schrijf je in voor een van onze live webinars die daarover gaan. Het is gratis. Deze maand (april 2021) zijn er nog drie en er is nog plaats. We gaan het onder andere hebben over het voordeel dat jij hebt, als roker. Over wat succesvolle niet-rokers anders doen dan wat jij deed. Hoe je gemakkelijk ontwenningsverschijnselen voorkomt. Hoe het je lukt om nooit meer behoefte te voelen aan roken.

Word weer jezelf

Als je afscheid neemt van Sisyphos door een niet-roker te worden, dan valt er een heel naar omhulsel van je af. Niet de verslaving is de baas, maar jij bent de baas over jezelf. Als de rookwolk is verdwenen sta jij weer in de zon. Daar gaat het om. Schrijf je vandaag nog in en doe mee! https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fthenewhealthcompany.newzenler.com%2Flive-webinar%2Fvind-de-knop-en-stop%2Fregister%3Ffbclid%3DIwAR1zXUu3VGDE94gv1elg1EVwmHgC8f3R7ND255BKTCN9YwA7_MvGVI5gAU0&h=AT2L4J03FaOncIhL4U-z3yAtmthVsfhWcEbrQsUdj0hAKoUQysyI95OB-0ZNYqBu8HNgRmYQLxHH0ufBvm9LvuhDm5pveEdIlkp8d9pc47vHSerfUskC2jM1S7Otm78gW8A

 

Reader Interactions

Vechten tegen verslaving

Vechten tegen verslaving: Sisyphos 2.0 De nutteloze strijd tegen het roken Dit blog is voor alle rokers die wellicht al heel lang vechten tegen de

Lees verder »