Thuisstopcursus Hypno2 start gratis - The New Health Company
stoppen met roken methode

Ver-anderen in een niet-roker doe je zo.

Thuis van je rooverslaving ont-slaven

Durf te dromen!

Wat een goede eerste stap heb je genomen. Je gaat beginnen om uit je rookverslaving te stappen, net als wij en de zovelen anderen die ook eerst vast zaten in hun rookverslaving. Nu je hier bent, gunnen wij je dat je als eerste weer eens helemaal durft te dromen over jouw rookvrije leven. Laten we starten . Wanneer je er klaar voor bent, kun je de rest van de cursus aanschaffen. De speciale hulpknop wordt dan actief.

Mirella
Harald

Inhoud & direct naar:

Zo pak je het aan

Met deze stoptober cursus zijn er twee experts die je helpen bij  je stopproces. Je hebt aan de ene kant de luistercursus, die uit 13 sessies bestaat, die allemaal een aspect van je rookverslaving behandelen. We raden je aan om per keer en of twee sessies te luisteren en dit op je in te laten werken. Daarnaast heb je de cursus in drie delen. Hier kun je alles rustig nalezen en bijhouden hoe ver je bent. Door te lezen en te luisteren krijg je op twee manieren de informatie binnen, waardoor je sneller zult veranderen. 

Stoppen in drie stappen

Lees het eerste deel van de introductie. Daarna luister je een paar sessie van de luistercursus.  Lees dan deel 2. en luister je de volgende sessies. Wissel af in luisteren en (na)lezen, op de manier die prettig voor je is. Je zult hierna vanzelf weten wanneer je klaar bent voor deel 3. Veel succes!.

Video afspelen

Gewoontes..

Wij vroegen eens een media student hoe hij in een animatie “vastgeroeste gewoontes” zou weergeven. Zie het filmpje voor het resultaat.

Stoppen met roken heeft alles te maken met jouw bereidheid om te veranderen. Wij ontwikkelden een supersnelle test hiervoor, die je gratis kunt downloaden. Je kunt hier de blog lezen die Mirella over dit onderwerp heeft geschreven. 

fase tester stoppen met roken

Voorbereiding is  cruciaal en het meest onderschat bij het het stoppen. Is dit wel een goed moment voor jou om te stoppen? Hoe ga je zo dadelijk als niet-roker om met die stress situatie of dat momentje voor jezelf?   Oftewel, je mentale voorbereiding begint met te weten of je er al klaar voor bent. Het testje hieronder geeft je een goeie indruk.  

De luistercursus

Luister de 13 sessie in je eigen tempo af. Het werkt niet om dit zo snel mogelijk te doen. Uit onze ervaring blijkt dat je het beste een of twee sessie kunt beluisteren, om daarna de cursus een paar dagen weg te leggen of verder te lezen in de E-cursus. Door de oefeningen echt te doen, bereik je het snelste, het beste resultaat.  Sessie 14 is de hypnose sessie. Je mag deze zo vaak beluisteren als je wilt en wanneer je maar wilt. 

1. Introductie

Wat is jouw motivatie om uit je verslaving te stappen? Bepaal waar je het voor doet en ontdek waarom je het woord “niet ” hierin vermijdt.  Je slaagt of 100% of 100% niet. 

2. Kun jij stoppen met roken?

Neem de controle terug over je verslaving door te durven dromen. Eerlijk zijn over wat je gelooft is belangrijk. In hoeverre geloof jij dat je kunt breken met je verslaving?

3. Jouw geloof in eigen kunnen

Wat jij over jezelf gelooft is niet perse waar. Vaak zelfs niet. Een andere aanpak geeft een nieuw resultaat. Je begint nu met oefeningen. Je doel is veranderen. 

4. Het nemen van een besluit

Een besluit nemen werkt anders dan een poging doen. In feite is het makkelijker. Onbewust nemen we al onze besluiten op basis van het plezier en pijn principe.

Roken, stress en gewicht

Veel rokers klagen over een snelle toename van gewicht nadat ze zijn gestopt. Bekijk hier hoe het echt zit en je dit voorkomt. Ook stress is voor rokers een aanleiding om meer te gaan roken. Maar helpt roken wel bij stress?

5. Het veranderen van je overtuigingen

In de vorige sessie heb je geleerd dat wat jij gelooft over jezelf, in feite waar is. Kun je nu de cursus eens een paar dagen wegleggen en nadenken over de volgende vraag: Wat heb jij nodig om erin te gaan geloven dat je dit gaat doen; Echt een niet-roker worden na deze cursus?

6. Rookverslavingsdeskundige

Als roker ben je verslaafd aan gif. Dat klinkt krom maar er zijn ook mensen die verslaafd zijn aan brandstichten. Een verslaving heeft altijd dezelfde functie. Welke functie vervult roken voor jou? 

7. De geestelijke afhankelijkheid

Als roker voel je je constant slechter dan een niet-roker, behalve op de momenten dat je rookt. Alsof je expres te kleine en knellende laarzen aan doet en deze af en toe uittrekt. 

8. Jouw rookgewoontes

Bij elke nieuwe handeling een nieuwe sigaret opsteken is een manier om jezelf moed in te praten. Zo wordt een eenvoudige gewoonte langzamerhand onderdeel van je karakter.. je identiteit. 

Hoe je met roken probeert je stemming te verbeteren:

9. Kun je het leven aan zonder roken

Roken geeft een vals gevoel van controle. Alsof je een manier hebt om je goed te voelen wanneer jij daarvoor kiest. Weten dat je afhankelijk bent van een middel maakt je aan de andere kant ook onzeker. Want wat als je het middel niet meer hebt? 

10. Hoe verslavingen ontstaan

Een verslaving ontstaat vaak in een periode dat we kwetsbaar zijn of beïnvloedbaar. 90% van de rokers start met roken in de puberteit. Tabaksfabrikanten weten dat en maakten hun reclames aantrekkelijk voor jongeren. 

11. Je geestelijke rookverslaving doorbreken

Dit is het moeilijkste gedeelte uit de cursus om echt te bevatten. Leg hierna de cursus weer eens een paar dagen weg. Je hoeft alleen maar na te denken over wat je hebt gehoord over “die strenge rechter”. Hoe vaak oordeel jij kritisch over jezelf? 

12. Geen strijd meer

Breken met je rookverslaving vergt moed. Niet om de ontwenningsverschijnselen te kunnen doorstaan maar om de verantwoordelijkheid voor jezelf weer te durven nemen.  

13. Voorbereidende hypnose oefening

Gebruik deze sessie om je onbewuste te helpen veranderen.

14. Hypnose deel afsluitend

Dit is de afsluitende hypnose sessie, voordat je je jouw uiteindelijke stopbesluit neemt.

Deel je ervaringen in de facebook groep!

Je ontvangt steun van onze en je mede-cursisten, door lid te worden van onze facebook groep. Meld je gratis aan. We zullen je vragen graag beantwoorden. Ben je al gestopt? Help dan andere om net zover te komen als jij! Samen kunnen we in elk geval Nederland een stuk meer rookvrij krijgen. 

Ontspan met deze meditatie

Video afspelen
Laat ons weten wat je vindt:

Neem hier contact met ons op:

Onze therapeuten zijn aangesloten bij: