Stoppen met roken blog 4: Waar flirt je mee als je rookt? - The New Health Company

Stoppen met roken blog

Stoppen met roken blog 4: Waar flirt je mee als je rookt?

Ik ben Mirella

Ik heb nooit een poging gedaan. Daar was ik veel te eigenwijs voor. Pas toen ik meer wijs was dan eigenwijs, ging ik nadenken over hoe ik prettig kon stoppen met roken. Zonder strijd. En zonder een centje pijn. Want daar houd ik gewoon niet van.

Laten we stoppen met roken iets maken waar je van geniet. Ja dat kan!

Door:Mirella

Dit is Stoppen met roken blog 4: Waar flirt je mee als je rookt?

Flirt

Wat een rare titel. Als je verder leest ontdek je waarom het niet zo raar is. Waar flirt je mee, als je rookt?

Ik lees in het nieuws dat de lockdown door Covid-19 de oorzaak is van een hele hoop extra stress en extra verveling. Dat heeft gezorgd voor extra roken. Rokers roken meer en gewezen niet-rokers beginnen eraan, volgens het Trimbos Instituut. En dat terwijl rokers waarschijnlijk een grotere kans hebben om corona te krijgen en daarna meer kans op een ernstig verloop van de ziekte.

Roken en extra roken lijken dan wel wonderlijke keuzes. Zoiets als: ik ben bang dat m’n partner me in de steek zal laten dus verbreek ik nu alvast de relatie. Huh? De logica lijkt te ontbreken (maar die is er wel, als je dieper graaft). Ik ben bang dat ik ernstige longproblemen krijg door corona dus ga ik extra roken. Over die wonderlijk keuze gaat het vandaag in dit Stoppen met roken blog 4: Waar flirt je mee als je rookt? Wil je meer weten over alle diepe angsten die je kunt voelen als je denkt aan stoppen met roken: lees er hier meer over. https://thenewhealthcompany.nl/angst-om-te-stoppen-met-roken-blog/

Waar flirt je mee, als je rookt?

Gebrek aan logica dus. Maar zo ver wordt er niet nagedacht. Je voelt stress. Door alles dat de pandemie voor ons veroorzaakt. Angst, voor het virus. Dat je ouders of grootouders het krijgen. Of dat je niet meer kan werken. Stress, omdat je thuis je werk niet af krijgt. Geen eigen ruimte hebt om je werk in alle rust te doen. Stress, omdat je je collega’s mist, je familie, je vrienden. Waardoor je je nog meer gaat vervelen. Uit verveling, stress en frustratie gaan rokers meer roken of van ellende beginnen met roken. Of opnieuw beginnen. Daar begint de flirt. Waar flirt je mee, als je rookt? Met ziekte. De flirt met de dood.

flirt
Flirt jij met de dood?

Roken lijkt een beetje op Russisch Roulette.

Met dat ‘spel’ flirt je met de dood. Je hebt gerust kans dat je het overleeft als je op tijd stopt. Je hebt ook kans dat je het kort overleeft. Er zit maar één kogel in 1 van de 6 kamers.

Tot zover een ellendige blog over stoppen met roken. We willen het niet horen en eigenlijk helpt het ook niet. De idyllische reclames en plaatjes op de sigarettenpakjes van vroeger, die hebben wel enorm bijgedragen aan onze verslaving. Dat dan weer wel. Maar de afgrijselijke foto’s van ziekte en dood die er later op werden afgebeeld, die werkten nauwelijks. We willen geen nare boodschap. Dan komt er meteen een blokkade in het brein. Je kunt je dus terecht afvragen, zoals we hier doen in het Stoppen met roken blog 4: Waar flirt jij mee als je rookt? En dan direct over naar een andere, meer positieve benadering. Want die kan wel binnenkomen!

De positieve insteek werkt beter.

Niet stoppen met roken, maar beginnen met je rookvrije leven. Niet ziekte en dood voorkomen, maar werken aan herstel en verbeteren van je gezondheid. Dat fietst er makkelijk in. Niet: wat zijn je risico’s en wel: wat is je winst. Van winst worden we blij. Daar willen we wat voor doen. Het is de flirt met gezondheid en geluk.

Desondanks is het ook wel eens goed om stil te staan bij die andere kant. Die akelige kant, die flirt met de dood. Want die is er. Zelfs al doe je, als een kind, je ogen dicht zodat het monster weg is.

Doe je ogen open. Pak je frustratie aan. Bedenk hoe je verveling kunt gebruiken en omzetten in iets dat jij als positief ervaart. Accepteer, dat het is wat het is. Het wordt vanzelf weer anders. Ga een nieuwe uitdaging aan, en flirt met je nieuwe gezondheid door te onderzoeken of jij wil stoppen met roken. Je kunt al een mooie stap zetten door onze  gratis thema webinars te volgen. Kijk hier voor de data en de onderwerpen: https://thenewhealthcompany.newzenler.com/live-webinar/vind-de-knop-en-stop/register?preview=on

 

 

Share on facebook
Facebook