Stoppen met roken, blog 14: vergeet het maar! - The New Health Company

Stoppen met roken blog

Stoppen met roken, blog 14: vergeet het maar!

Ik ben Mirella

Ik heb nooit een poging gedaan. Daar was ik veel te eigenwijs voor. Pas toen ik meer wijs was dan eigenwijs, ging ik nadenken over hoe ik prettig kon stoppen met roken. Zonder strijd. En zonder een centje pijn. Want daar houd ik gewoon niet van.

Laten we stoppen met roken iets maken waar je van geniet. Ja dat kan!

Door:Mirella

Stoppen met roken: vergeet het maar!

Waarom je vooral niet moet stoppen met roken

Hoe je kunt stoppen zonder dat het stopt..

Dit is stoppen met roken blog 14. Beetje rare titel: stoppen met roken: vergeet het maar. Want iedere roker kan stoppen met roken. Dat heb je zelf vast ook al eens gedaan. Bijvoorbeeld, het werd Nieuwjaar en je had zo’n goed voornemen. Vlak voor middernacht van Oudjaar rook je de laatste en proost! Daar ga je zonder sigaret het nieuwe jaar in. Hoe lang heeft dat geduurd?

Je was een keer erg verkouden, had griep of bronchitis. Door al dat gehoest hield je vanzelf op met roken. Of je lag in het ziekenhuis, waar het onmogelijk was om te roken. Ik ga stoppen met roken! Dat houd ik vol, als ik beter ben! Hoe lang heeft het geduurd?

Je nieuwe relatie had een pesthekel aan roken. Vond de rooklucht om je heen vies en je mond smaakte ook niet lekker. De relatie leek belangrijker dan het roken en dus stopte je ermee. Hoe lang heeft het geduurd, voordat je er stiekem toch een opstak? En wat gebeurde er, toen de relatie over was? Daar weet Harald wel van, want hij maakte dat mee. Toen de relatie voorbij was , verviel de reden om niet te roken en door de ellende ervan leek er grote aanleiding om weer te roken.

Er zit een houdbaarheidsdatum aan je stoppen met roken besluit

Tijdelijke motivatie om te stoppen met roken
Gestopt door tijdelijke motivatie.

Soms is er een grote, maar tijdelijke motivatie waardoor je zomaar, haast moeiteloos, kunt stoppen met roken. Bij mij was het dat ik kinderen wilde krijgen. Ik stopte met de pil en met roken. Zomaar, ineens. Kwam ik ook nog voor een maand in het ziekenhuis te liggen, en daar had ik wel wat anders aan mijn hoofd dan ontwenningsverschijnselen of zin om te roken. En dus rookvrij de zwangerschappen in. Vijf jaar en twee dochters later was de reden voor die grote motivatie vervallen, draaide ik direct een shagje en werd weer die gemotiveerde roker die ik daarvoor ook was geweest. Ik was wel gestopt met roken, en zelfs voor langere tijd, maar de verslaving was helemaal niet gestopt. En daarom stopte ik dat stoppen met roken direct. Ik heb er geen seconde over getwijfeld. Wonderlijk, toch?

(Keeping it real: dit ben ik zelf, als tijdelijk rookvrije moeder en daarna gewoon weer als roker. Tot ik, met de juiste motivatie, de rookverslaving heb losgelaten en voorgoed kon stoppen met roken!)

Meer over motivatie: https://thenewhealthcompany.nl/motivatie-om-te-stoppen-met-roken-blog/

Motivatie voorbij? De verslaving niet!
Motivatie voorbij, maar de verslaving niet. En hup, we roken weer.

Wil je het webinar zien over motivatie? Dat kan hier: https://www.youtube.com/watch?v=6isyroqdRFs

Vergeet dat stoppen met roken!

Stoppen met roken is niet hetzelfde als stoppen met de rookverslaving. Dat is totaal iets anders. Het heeft weinig zin om alleen maar te stoppen met roken, als de verslaving er nog wel is. Die zich op een andere manier gaat uiten. Bijvoorbeeld, door meer te gaan snoepen, eten, snacken. Of zich gewoon schuilhoudt, tot er iets naars gebeurt in je leven. Iets met veel stress of verdriet. En dan komt het ineens weer boven, en grijp jij weer naar een sigaret. Jammer!

Als je stopt met de rookverslaving, dan pas kun je echt stoppen met roken en voorgoed rookvrij zijn. Vergeet dus dat stoppen met roken, en ga voor het loslaten van de verslaving!

Hoe verslaafd ben jij? Doe nu de gratis test hieronder. (niet goed te zien? Mail ons naarinfo@thenewhealthcompany.nl

Dan krijg je de grote versie toegestuurd!

stoppen met roken test
Hoe verslaafd ben jij?
Share on facebook
Facebook