Stoppen met roken blog 9: de Rebelroker - The New Health Company

Stoppen met roken blog

Stoppen met roken blog 9: de Rebelroker

Ik ben Mirella

Ik heb nooit een poging gedaan. Daar was ik veel te eigenwijs voor. Pas toen ik meer wijs was dan eigenwijs, ging ik nadenken over hoe ik prettig kon stoppen met roken. Zonder strijd. En zonder een centje pijn. Want daar houd ik gewoon niet van.

Laten we stoppen met roken iets maken waar je van geniet. Ja dat kan!

Door:Mirella

Dit is stoppen met roken blog 9: de rebelroker.

Wat is een rebelroker?

De rebelroker  gaat over hoe ik stopte met roken en hoe ik echt rookvrij werd. Ik was een rebelroker. Herken je jezelf daarin? Dat je nog steeds rookt omdat je ooit, in je puberteit, je zo ging afzetten en een rebel werd? Ik begon ermee toen ik 13 was. Ik ontwaakte uit mijn kindertijd middenin de jaren van hippie, provo en revolutie allerlei. De tijd van het anti-autoritaire onderwijs. Leraren en leerlingen rookten in de klas, het is tegenwoordig ondenkbaar. Ik had misschien altijd al een forse allergie voor autoriteit. Nog, trouwens! Terug naar 13. Hoezo kon ik niet roken, zoals de volwassenen in mijn omgeving?! Ik voelde me zelfbewust, autonoom, en volwassen. Zo was er op school nog een groep, net als ik. Iedereen rookte, iedereen blowde. In de fietsenkelder onder school. Gezellig! Daar was ik thuis, met het pakje halfzware van Nelle. Ik hoorde erbij, bij de meest coole jongeren die veel experimenteerden met van alles dat niet mocht.

stoppen met roken blog
de rebelroker: roken in de puberteit

Puberale rookillusies

Hier zie je meteen al 3 van de grote rookillusies. De eerste 2 horen bij het puberbrein, en soms gaat dat stukje mee de volwassenheid in. Bij mij was dat zeker ’t geval.

  • als ik rook, hoor ik er bij
  • roken is wie ik ben, ik maak het zelf wel uit
  • roken is gezellig

Gezelligheidsroken

En die laatste, tja. Thuis was het ook zo gezellig. Lekker eten, lekker knus, lekker sigaretje. Mijn ouders konden er ook wat van, in die tijd; ze paften er lustig op los en met feestjes stond de tafel vol met rokertjes voor de gasten. Later werd dat anders, mijn ouders stopten met roken en die kokers met sigaretten en sigaren verdwenen van de tafel; die was verder volgeladen met een overvloed aan heerlijke hapjes zoals het elk Indisch gezin betaamt. Maar toen nog, op mijn 15e verjaardag, zei ik thuis: we weten allemaal dat ik stiekem rook, en vanaf nu rook ik niet meer stiekem. Dat was goed.

Tijdelijke motivatie

Ik voelde nooit een reden om te stoppen met roken. Tot ik besloot dat het tijd was voor kinderen. Daarvoor wilde ik zo gezond mogelijk zijn. Ik stopte onmiddellijk en zonder probleem met roken. Vijf jaar en 2 kinderen later pakte ik weer vrolijk het pakje shag. Want roken, dat is wie ik ben. Dit is een voorbeeld van een hele diepe motivatie, maar met een houdbaarheidsdatum. En die was verstreken.

Heel veel later ontdekte ik veel over mezelf, tijdens de zes jaar studie integratieve psychotherapie en hypnotherapie. Over het rebel zijn, over de allergie voor autoriteit, over wat identiteit is en wat het niet is. Over wat gezelligheid is, en wat het niet is. Over keuzes kunnen maken, en besluiten nemen. En over veranderkunst: hoe je alles dat je wil kunt veranderen met de krachtige motor van diepe motivatie.

Rookvrij!

Daarmee kon ik eigenlijk heel eenvoudig en zonder drama, de rookverslaving loslaten. Gewoon omdat ik het wenste. Sindsdien ben ik rookvrij. Op basis van deze inzichten en ervaringen, en die van collega Harald Bok, ontwikkelden wij de succesvolle Hypno2 Methode. Inmiddels werken ruim 20 therapeuten met deze methode en zijn duizenden mensen rookvrij geworden. Met de oprichting van the NewHealth Company is deze methode nu ook uitgebreid online beschikbaar. Voor iedereen die zelf, thuis, wil leren om voorgoed rookvrij te zijn. Zonder drama. Zonder vreselijke ontwenningsverschijnselen.

Ben jij na het lezen van deze stoppen met roken blog de rebelroker, benieuwd hoe je kunt leren de rookverslaving los te laten zodat je kunt stoppen met roken? Laat hier

https://thenewhealthcompany.nl/mirella-stopt-met-roken/  

je mailadres achter. Dan ontvang je een mini-cursus in 5 persoonlijke berichten vol tips die je op weg helpen naar je rookvrije leven. En als extra: bij elke mail krijg je een waardevol cadeau. Schrijf je nu in! Je kunt je ook prima voorbereiden op je stopproces door deel te nemen aan onze gratis thema-webinars: https://thenewhealthcompany.newzenler.com/live-webinar/vind-de-knop-en-stop/register?preview=on

Share on facebook
Facebook