Stoppen met roken blog 13: je beste motivatie om te stoppen met roken The New Health Company

Stoppen met roken blog

Stoppen met roken blog 13: je beste motivatie om te stoppen met roken

Ik ben Mirella

Ik heb nooit een poging gedaan. Daar was ik veel te eigenwijs voor. Pas toen ik meer wijs was dan eigenwijs, ging ik nadenken over hoe ik prettig kon stoppen met roken. Zonder strijd. En zonder een centje pijn. Want daar houd ik gewoon niet van.

Laten we stoppen met roken iets maken waar je van geniet. Ja dat kan!

Door:Mirella

Durf te dromen: de beste motivatie om te stoppen met roken

Dit is stoppen met roken blog 13: over de enige echte motivatie waarmee je kunt stoppen met roken!

Niet alle motivatie is hetzelfde. Wat je nodig hebt is de enige echte juiste motivatie, waarmee je niet alleen kunt stoppen met roken maar ook je rookverslaving gemakkelijk en met plezier loslaat.

Nu je serieus overweegt om te stoppen met je rookverslaving, heb je nog maar één ding nodig: motivatie. De juiste motivatie. Dat is niet omdat je moeder, kind, partner, huisarts , beste vriend of werkgever het wil. Je kunt de verslaving alleen maar uitwissen, als jij dat zelf wil. Waarom wil je het eigenlijk? Wat denk jij dat het je oplevert? Wat zal je winst zijn? Wat gun jij jezelf? Waar droom je van? Durf te dromen: maak je motivatie zo groot mogelijk voor de beste kans van slagen, wanneer je gaat stoppen met roken!

Angst kan je motivatie om te stoppen met roken danig in de weg zitten. Lees er hier meer over: https://thenewhealthcompany.nl/angst-om-te-stoppen-met-roken-blog/

Motivatie is zo belangrijk, dat we er een speciaal webinar voor hebben. Je kunt gratis deelnemen: https://thenewhealthcompany.newzenler.com/live-webinar/de-juiste-motivatie-voor-een-rookvrij-leven-3-copy/register

Het meest belangrijke dat jij nodig hebt om te stoppen met roken

Ga op zoek naar de hoogst mogelijke motivatie. Die je zoveel winst oplevert dat het gewoon absurd wordt het te laten liggen. Absurd om niet te stoppen met roken. Maar in de praktijk blijkt dat nog niet zo eenvoudig. We kunnen heel goed vertellen wat er niet deugt, wat we niet verdienen. En we vinden het lastig om te bedenken wat we onszelf wèl gunnen. Want, als je aardig over jezelf spreekt en bedenkt wat jij allemaal verdient in het leven, nou, dan ben je al gauw een opgeblazen egoïst. Dit zijn nog restanten van een oude, calvinistische moraal. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg en steek je kop vooral niet boven het maaiveld uit. Nou. Daar zijn we wel een beetje klaar mee, toch? Laten we vooral kijken naar wat we onszelf heel graag zouden gunnen.

Waarom wil jij het?

Als ik je vraag: waarom wil je het, dat stoppen met roken? Dan is het antwoord niet: ik ben bang voor mijn gezondheid, ik heb zo’n slechte huid, m’n conditie is achteruit gegaan, ik piep als ik me inspan, ik raak achter adem, ik heb zo’n vieze hoest, als ik maar geen longkanker krijg. Dit zijn voorbeelden van negatieve gedachten die geboren worden uit angst en uit nare oordelen over jezelf. Daar mag je mee ophouden. Je vindt jouw juiste motivatie door zonder beperkingen te denken aan wat een rookvrij leven voor jou gaat betekenen.

Wat jij jezelf gunt: een betere conditie, een frisse geur en uitstraling, ruim in de adem, meer energie. Trots op jezelf, vrij, onbelast. Vul maar aan. En wat kun je daar dan mee? Hoe ga jij al die positieve winst gebruiken, wat wil je ermee doen? Wat kun je dan meer dan dat je het nu kunt? En hoe gaat dat je helpen om jouw diepste wensen voor je leven te vervullen?

Als je dat antwoord vindt, dan weet je waarom jij wil kiezen voor een rookvrij leven. Durf te domen, want dat is je motivatie! En dan kun je de rookverslaving loslaten en echt stoppen met roken.

Motivatie om te stoppen met roken
Motivatie om te stoppen met roken. Waar droom jij van?

Durf te dromen: wat gun jij jezelf als je stopt met roken?

Kan me voorstellen dat je daar nog nooit over hebt gedacht. Als rookstoppers blijven we meestal vastgeplakt aan het idee dat we iets gaan opgeven. Dat we iets verliezen. Hoe moeilijk het kan zijn en wat de beste manier is. Er wordt niet teveel gedacht aan de winst, maar die winst is enorm. Niet alleen voor je gezondheid en welzijn. Niet alleen voor je portemonnee en je omgeving. Jouw winst is heel veel meer dan dat. Het is persoonlijk en komt voort uit wat jij wil, wat je diepste wensen zijn voor je leven en je toekomst. En uit wat jij jezelf gunt.

Wat mensen willen

Wat wil jij als je durft te dromen van een rookvrije toekomst waarin je jezelf gunt, dat je diepste wensen gemanifesteerd worden? We nodigen je heel graag uit om daar over na te denken. Daar word je blij van, en het verhoogt je motivatie om te willen stoppen met de rookverslaving.

Een boek vol ervaring

Er was eens een meneer in de leeftijd van begin zestig. Hij had gemerkt dat z’n conditie te wensen overliet en wilde graag stoppen met roken. Hij had namelijk een hele diepe wens, en die was, om weer in staat te zijn de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje te lopen. Dat had hij lang geleden ook al eens gedaan en hij vertelde, dat z’n leven in positieve zin veranderd was door bijzondere ontmoetingen met mensen die ook onderweg waren naar dat bedevaartsoord. Hij wilde dat zo graag nog eens beleven, en daar dan een boek over schrijven. Dat was zijn wens.

Hij stelde zich voor dat hij in z’n rookvrije leven zat, en dat hij zich daardoor veel fitter voelde met meer lucht en energie. Dat hij zich daardoor vrij voelde en bruisend, en daardoor direct ging beginnen aan lange wandeltochten in Nederland. Om nog meer conditie te kweken. En hij kon zich helemaal voorstellen, hoe dat allemaal bijdroeg aan het verwezenlijken van de grote droom: de pelgrimsroute. En hij werd zo blij van die grote motivatie, dat hij de rookverslaving daarmee gemakkelijker los kon laten. Durf te dromen! Om je motivatie zo groot te maken dat je echt kunt stoppen met roken.

Een hoopvolle oma

Er was eens een mevrouw van achter in de veertig. Zij stelde zich voor dat ze zich vrij en supergezond ging voelen door al die nieuwe energie van haar rookvrije leven. Daardoor kreeg ze meer zelfvertrouwen zodat ze durfde kiezen voor een minder stressvolle baan met minder uren. Dat er tijd over bleef om weer te gaan schilderen, waar ze zo van ontspande. Dat dit ook weer bijdroeg aan haar gezondheid en welzijn en dat was het nou net, want haar diepste wens was om zo lang mogelijk gezond te leven met haar partner, en zo lang mogelijk een actieve rol te mogen spelen in het leven van haar kinderen en de kleinkinderen waar ze in haar rookvrije toekomst zo op hoopte. Durf te dromen, en gun jezelf het leven dat je echt wil. En dat begint wanneer je stopt met roken!

Mooi hè. Sommige mensen dromen van een heel specifiek doel. En anderen wensen zichzelf een gezonde toekomst omringd door hun geliefden. Wat gun jij jezelf, het aller, allermeest?

Video bekijken over motivatie? https://www.youtube.com/watch?v=6DTxxHZx_gM

Share on facebook
Facebook