Hypnose en hypnotherapie - The New Health Company

Hypnose en hypnotherapie

hypnose stoppen met roken

Hypnose als therapie

The New Health Company gebruikt hypnotherapie als effectief instrument

We beseffen dat niet iedereen bekend is met hypnose en hypnotherapie als methode om te stoppen met roken. Veel mensen weten niet wat hypnose eigenlijk is, of dat het medisch gebruikt wordt. Het is heel iets anders dan toneelhypnose!

Alle cursussen, e-books, video’s en MP3 audio’s van the New Health Company voor begeleiding bij stoppen met roken, zijn gebaseerd op de Hypno2 Methode voor een rookvrij leven. Deze methode is al in 2008 ontwikkeld door twee psycho- en hypnotherapeuten en wordt door opgeleide therapeuten toegepast in de praktijk. Het is dus een ‘live’ 1-op-1 stophulpmethode.

Onze Hypno2 therapeuten zijn allen eerst hypnotherapeut of integratief psycho-hypnotherapeut. Dat betekent dat ze, naast een universitaire of hogere beroepsopleiding in menswetenschappen, ook nog een minimaal 4-jarige opleiding in dit vak hebben gedaan, en zich daarna verder hebben gespecialiseerd. Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie en wordt dus toegepast om mensen te helpen veranderen  door van klachten oplossingen te maken.

 

Hypnose is het middel, trance is het doel

Hypnose is een middel. Het is geen doel. Indien medisch, paramedisch of therapeutisch ingezet is het een middel om trance te bereiken. Wat is dat? Trance is een natuurlijke staat van ons bewustzijn. Het totale bewustzijn bestaat, als een ijsberg, uit de merkbare toplaag van het dagelijkse waakbewustzijn. Met daaronder een veel groter deel. Dat noemen we het onbewuste of het onderbewustzijn. Daar zijn we ons niet altijd van bewust, dus. Het zit onder de oppervlakte. En het spreekt tegen je in de taal van je nachtelijke dromen.

Die grote berg van het onbewuste is verdeeld in lagen die iets vertellen over de toegankelijkheid. De eerste laag bereik je met gerichte aandacht. Je kent dat wel, als je autorijdt en je bent ineens op je bestemming terwijl je met je gedachten elders was. Toch heb je, met je altijd aanwezige waakbewustzijn, veilig gereden en alles meegekregen. Maar een deel van je aandacht was elders. Dat noemen we alledaagse trance. Wegdromen hoort daar ook bij. Op gaan in een film, of in een boek. We doen, en kunnen, het allemaal. Het is niets bijzonders, maar wel heel bijzonder.

Daaronder vinden we steeds diepere lagen die met diepere trance te bereiken zijn. Daarvoor is hypnose nodig, of zelfhypnose Dat kun je leren. Een hypnotherapeut heeft geleerd om jou met prettige en ontspannende technieken door de lagen heen te begeleiden tot in de gewenste diepte. Waarom? In de diepte van het onbewuste zit heel veel opgeslagen. Alles dat met gewoontes en automatische processen te maken heeft. De oorzaken van nare en belemmerende dingen. De verstopte herinneringen. En ook, heel belangrijk, jouw innerlijke hulpbronnen. Je kracht, je eigenheid. Die niet altijd te bereiken is als het gaat om het veranderen van ongezonde patronen.

Neem nou de rookverslaving. Je weet heel goed hoe lastig het is om te stoppen met roken. Dat komt omdat niet alles dat met de verslaving te maken heeft, in het dagelijks bewustzijn zit. Je kunt redeneren tot je een ons weegt, jezelf voornemen dat je nu echt gaat stoppen, maar dat is geen garantie voor succes. De verslaving zit aan allerlei dingen in het onderbewustzijn vast. Wat handig dat je daar bij kunt komen met hypnotherapie. Daarmee kun je je innerlijke hulpbronnen activeren en de oorzaken van de verslaving wegnemen. En pas dan kun je afscheid nemen van je rookverslaving, zodat je voorgoed stopt met roken.

Hypnotherapie is als de snelweg in het land van therapie, ondersteuning en begeleiding. In alle online producten van The New Health Company zijn geschikt gemaakte vormen van hypnotherapie terug te vinden. Van klassiek tot ultramodern. Die je zelf thuis kunt doen. Je merkt ‘t aan het resultaat.

Deel met je vrienden

Share on facebook
Share on linkedin
hypnose stoppen met roken

Hypnose en hypnotherapie

Hypnose als therapie The New Health Company gebruikt hypnotherapie als effectief instrument We beseffen dat niet iedereen bekend is met hypnose en hypnotherapie als methode

Lees verder »
we staan voor je klaar

Neem gerust contact met ons op:

wie zijn wij?

The New Health Company bestaat uit een team van samenwerkende psycho-en hypnotherapeuten. Wij willen zoveel mogelijk mensen versterken in hun geloof dat je veel zelf kunt doen om je  ontwikkeldoelen te bereiken. Hiervoor maken wij cursussen en helpen we vanuit onze praktijken. De initiatiefnemers zijn Mirella Satoor de Rootas en Harald Bok. 

Onze therapeuten zijn aangesloten bij:

Algemene Voorwaarden/Privacy

Je vindt onze voorwaarden hier: NHC Algemene-Voorwaarden en privacy

Onze adresgegevens:

KvK: 34131068 BTW 181722173 B.01

Tel: 036-538/6273